Diaspora din Germania a organizat un flashmob în susținerea Guvernului Sandu

Un grup de moldoveni stabiliți în Germania au ieșit în stradă și și-au arătat susţinerea faţă de Guvernul învestit în frunte cu Maia Sandu. În acest sens, printr-o declarație comună, diaspora a salutat noul Guvern învestit și au cerut demisia Curții Constituționale. De asemenea ei au cerut ca Partidul Democrat să cedeze puterea și, pe cale pașnică, se elibereze instituțiile statului.

Diaspora moldovenilor din Germania declară următoarele:

 1. Condamnăm cu vehemență orice acțiune ce ar duce la destabilizare sau acte de violență.
 2. Dezaprobăm atitudinea agresivă și neadecvată a Partidului Democrat, cât și incitarea la ură.
 3. Condamnăm acțiunile barbare și mafiote ale acestui regim, acțiuni ce s-au developat prin hărțuirea jurnaliștilor la protestul din PMAN. Acest lucru este inadmisibil într-un stat democrat.
 4. Condamnăm acțiunile nelegitime ale Curții Constituționale, care duc la uzurparea puterii în stat și destabilizarea situației.
 5. Cerem demisia Curții Constituționale, instituție care prin hotărârile sale s-a compromis totalmente și nu mai are susținerea atât a Parlamentului, cât și a întregului popor.
 6. Condamnăm acțiunile nelegitime ale fostei guvernări și rugăm ca să fie predate toate instituțiile de stat pe cale pașnică.
 7. Diaspora solicită implicarea partenerilor externi pentru medierea echilibrată în asigurarea tranziției asumate a puterii.
 8. Diaspora din Germania salută coaliția din Parlament, care contribuie la debarcarea regimului Plahotniuc și recunoaștem în totalitate noua guvernare instituită prin Guvernul Sandu. Salutăm guvernul legitim, instaurat în mod democratic și sperăm că Republica Moldova își va relua cursul firesc al unei democrații reale”.

Comments

mood_bad
 • No comments yet.
 • chat
  Add a comment